Претрага
Претрага
Close this search box.

Koliko novca zaista možete zaraditi na Instagramu i koji korisnici utiču na to?

Foto: Forbes
Influenseri i aktivni korisnici mogu zaraditi hiljade dolara za objave na Instagramu. Kao rezultat toga, poznate slavne osobe s velikim brojem pratilaca ugrabe velike poslove, dok se drugi bore za povećanje broja pratilaca, reputacije, angažmana i još mnogo toga. Ali koliko novca zaista možete zaraditi na Instagramu i koji korisnici utiču na to?
Ne postoji jednostavan odgovor na pitanje koliko se novca može zaraditi na Instagramu, jer na visinu zarade utiče nekoliko varijabli.
Neki od njih uključuju tržišnu oblast, broj pratilaca, način monetizacije, stope angažmana i kvalitetu objave, piše See Biz.
S druge strane, influenseri imaju pravo da odrede svoju cenu.
Na primer, manje poznati influenseri s do 10.000 pratilaca mogu postaviti svoje cene na 25-50 dolara po objavi, etablirani s 30-80.000 pratioci mogu naplatiti 150-350 dolara po objavi, dok slavna osoba s preko 100.000 pratilaca može naplatiti između 1.000 i 500.000 dolara po objavi.
Foto: EPA
Mnogi smatraju da je broj pratilaca jedini faktor koji dolazi u obzir za plaćanje sponzorisanih objava i slično. Međutim, to nije istina.
Tržišna oblast, kvalitet objave, reputacija i angažman pratilaca takođe su važni činioci, jer ti faktori utiču na vidljivost proizvoda i prodaju.
Stopa angažmana je jedan faktor koji utiče na to koliko novca neko može zaraditi na Instagramu. Na temelju toga, influenseri s manje pratilaca sa visokim angažmanom zarađuju više kada brendovi plaćaju na osnovu njihovog nivoa angažmana.
Pratioci koji reaguju na visoki nivo aktivnosti influensera verovatno će postati kupci u bliskoj budućnosti, a to je ono što razne kompanije traže.
Stopa angažmana na Instagramu postotak je dobijen deljenjem ukupnog broja lajkova i komentara s brojem objava i množenjem toga sa 100, prema Instant Famous.
Visoka stopa angažmana daje potencijalnim sponzorima do znanja da pratioci slede ili prihvataju preporuke influensera. To ih tera u posao, jer će mnogi pratioci kupiti proizvod.
Društvene mreže postale su dio svakodnevnog života ljudi. Tačnije, sedam od 10 ljudi obraća se društvenim mrežama kada odlučuje što će kupiti.
Foto: Benjamin Creative
Većina se na kupovinu odlučuje na osnovu mišljenja onih kojima veruje.
Možete zaraditi promovišući robne marke i proizvode u oblasti koju dobro poznajete, čak i ako nemate gomilu pratilaca. To dovodi do pitanja: Koje su najprofitabilnije niše na Instagramu?
Lepota, moda, zdravlje, fitnes, putovanja, posao, životni stil i luksuz trenutno su neke od najpopularnijih niša.
Osim toga, postoji mnogo robnih marki u tim oblastima koje pomažu u stvaranju mnogo sadržaja i uspešnom unovčavanju istog.
Neki influenseri poznati su na Instagramu i drugim platformama društvenih medija, kao i u svojim industrijama. Među njima su poznati sportisti, naučnici i stručnjaci iz drugih područja. Ovi pojedinci imaju izvrsnu reputaciju na internetu i van njega. Mnogi brendovi žele sarađivati s njima, čak i ako nemaju veliki broj pratioca na Instagramu, prenosi Blic.
Zbog svih ovih faktora ne postoji decidiran odgovor na pitanje koliko Instagram pratilaca vam je stvarno potrebno da počnete zarađivati u budućnosti.
Međutim, možete početi zarađivati čak i s 1.000 pratilaca istražujući različite izvore prihoda od sponzorisanih objava, afiliate marketinga, prodaje vlastitih proizvoda i nuđenja usluga. Broj pratilaca na Instagramu nije toliko bitan da se na ovoj platformi ne bi moglo zaraditi sa visokim nivoom angažmana od 2.000 vernih pratilaca.
glassrpske.com

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага