Претрага
Close this search box.

Kuvar otkrio kako skuvati pasulj za 45 minuta! U restoranu sipaju jednu šoljicu ove tečnosti i zrna brzo omekšaju

Foto: Pexels

Samo iskusni kuvaru znaju za ovaj trik i stalno ga koriste kako bi pasulj brzo bio gotov.

Soda bikarbona

U prvu vodu u kojoj se kuva pasulj dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa vodu prospite i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svim zrnima pasulja. Soda bikarbona će sprečiti i stvaranje gasova koje pasulj izaziva.

Foto: elements.envato.com

Rakija

U ovom slučaju sipajte 4 dela hladne vode i 1 deo pasulja. Recimo, na 1 kg pasulja sipajte 4 litra vode. U šerpu odmah sipajte i 50 ml rakije i ostavite da prokuva. Zatim snizite temperaturu ringle i krčkajte pasulj oko 50 minuta. Za to vreme će omekšati.

Foto: Pixabay

najzena.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti