Претрага
Close this search box.

Lagana pita od tikvica sa samo 4 sastojka idealan je letnji obrok: Možete je spremiti i za ručak i za večeru, nećete pogrešiti

Foto: elements.envato.com

Iskoristite sezonu tikvica i od njih napravite jednu od najlepših pita. Kako je ovo povrće neutralog ukusa, idelano je za kombinovanje sa raznovrsnim namirnicama. Naš predlog je da probate ovu pitu sa tikvicama, sirom, paradajzom i lisnatim testom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 7 čeri paradajza
  • 500 g lisnatog testa
  • 100 g tvrdog sira

Priprema:

Tikvicu isecite na kolutove, kao i paradajz. Lisnato testo malo razvucite, pa utisnite u kalup za tart (po dnu i ivici). Viljuškom izbockajte na par mesta. Poređajte preko paradajz i tikvice. Posolite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-30 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite na još 5 minuta ili dok se sir ne otopi.

(Kurir.rs/StvarUkusa)

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti