Iskoristite sezonu tikvica i od njih napravite jednu od najlepših pita. Kako je ovo povrće neutralog ukusa, idelano je za kombinovanje sa raznovrsnim namirnicama. Naš predlog je da probate ovu pitu sa tikvicama, sirom, paradajzom i lisnatim testom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 7 čeri paradajza
- 500 g lisnatog testa
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Tikvicu isecite na kolutove, kao i paradajz. Lisnato testo malo razvucite, pa utisnite u kalup za tart (po dnu i ivici). Viljuškom izbockajte na par mesta. Poređajte preko paradajz i tikvice. Posolite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-30 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite na još 5 minuta ili dok se sir ne otopi.
(Kurir.rs/StvarUkusa)