Претрага
Close this search box.

Lazanja palačinke su raj za gurmane: Spoj dva omiljena jela koji se priprema brzo i lako

Foto: Pixabay
Brza priprema i ukus koji obuzima

Ukoliko ste se danas dvoumili između dva omiljena slana jela, palačinki i lazanja, doneli smo vam rešenje – recept za palačinke sa ukusom lazanje.

Sastojci za 10 palačinki
Za bolonjez sos:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 veći luk
  • 2 glave belog luka
  • 1 velika šargarepa
  • 500 ml umaka od paradajza
  • papar, origano, bosiljak
  • po želji kašičica brašna

Za bešamel umak:

  • 70 g maslaca
  • 2 kašičice brašna
  • 600 ml mleka
  • so, papar
  • 150 g parmezana
  • 300 g ribane gaude

Priprema:

Palačinke pripremite po standardnom receptu. Na malo masnoće prepržite luk pa dodajte mleveno meso. Začinite po želji.

Nakon 10 minuta dodajte šargarepu narezanu na kockice, pa kuvajte oko pola sata. Ubacite i pasirani paradajz, smanjite vatru i kuvajte još pola sata.

Isprobajte, pa dodajte začine po želji.

Ako volite nešto gušći mesni umak, u malo mlake vode razmutite kašičicu brašna pa dodajte smesu.

Pripremite bešamel umak. Na maslacu prepržite brašno pa činiju sklonite s vatre. Dodajte mleko uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudice. Vratite na vatru, začinite, a na samom kraju dodajte parmezan.

Svaku palačinku „napunite“ mesnim umakom pa klasično zarolajte. Posložite u posudu premazanu maslacem, obilno prelijte bešamelom, prekrijte aluminijskom folijom pa pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Nakon pola sata uklonite foliju i dodajte naribani sir pa pecite još 10 minuta.

vojvodinauživo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti