Претрага
Претрага
Close this search box.

LISTA NAJREĐIH DATUMA ROĐENJA: Pogledajte na koje dane u godini na svet dolazi najmanje beba

Foto: elements.envato.com

Deset datuma na koje se rađa najmanje dece

Rođeni ste 29. februara? Čestitamo, imate najređi rođendan na svetu. Ili barem tako tvrde istraživači koji stoje iza World of Statistics, koji na društvene mreže donosi zanimljive matematičke preseke iz svakodnevnog života.

Slaviti rođendan 29. februara je prava retkost. Ovo nije iznenađujuće kada se ovaj datum pojavljuje u našim kalendarima – svake prestupne godine, odnosno svake četiri godine.

Sa ovom ocenom se slaže i World of Statistics, koji je objavio listu najčešćih rođendana u svetu, a upravo 29. februara došao je na poslednje mesto.

Na listi najređih rođendana na svetu često se nalaze državni praznici. Katolički Božić ili 25. decembar je drugi najređi datum rođenja na svetu, a sledi 1. januar, odnosno Nova godina.

Ovi datumi se u dobrom delu zapadnog sveta smatraju neradnim danima – tada u bolnici rade samo dežurni lekari i samo deca se rađaju prirodnim putem. Ukoliko lekar treba da zakaže carski rez unapred, uradiće to pre ili posle božićnih praznika.

Iako je kraj novembra i decembra popularno vreme za začeće, u ovom periodu uopšteno se rađa manji broj dece, o čemu govori i ova studija. Nasuprot tome, septembar je mesec u kojem se rađa najveći broj dece.

Da li ste među onima koji imaju najređi rođendan na svetu? U nastavku otkrijte 10 datuma u ​​godini kada se rađa najmanji broj beba.

Foto: Pexels

10 najređih rođendana na svetu prema podacima organizacije World of statistics:

29. februar
25. decembar
1. januar
24. decembar
4. jul
2. januar
26. decembar
27. novembar
23. novembar
25. novembar

Magazin Novosti

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dragan
28.01.2024 10:18

Sumnjam da je ovo tačno, jel su uzeti u obzir Indija, Kina, Indonezija, Pakistan, Nigerija, Brazil?

Gost
Miloš
30.01.2024 15:34
Odgovori  Dragan

Očigledno je u obzir uzeta samo Amerika, jer je ona jedina bitna u celom svetu i relevantna je za sve i iako ne čine ni 5% svetske populacije. Serem im se u 4. jul.

Povezane vesti