Foto: CBS News

Nemački sud je presudio da je mamurluk bolest, nakon što je grupa građana podnela tužbu protiv proizvođača pića koje navodno leči mamurluk, tj. skup simptoma povezanih s prekomernom konzumacijom alkohola.

Kompanija koja se, kako je navodila u reklami, bavi proizvodnjom leka protiv mamurluka, našla se pred sudom u Frankfurtu nakon što je ljudima nudila kratka pića i prašak koji se meša s vodom, uz objašnjenje da leči mamurluk.

Grupa građana odlučila je sudu u Frankfurtu da tuži proizvođača pića, jer je “iznosio neistinite informacije koje se odnose na ljudsko zdravlje”. A sud je u pojašnjenju napisao da u bolesti spadaju čak i “najmanje promene u uobičajenom stanju organizma”.

“Bolešću smatramo manji ili privremeni poremećaj uobičajenog stanja organizma”, navodi se u saopštenju i dodaje se da se to odnosi na “umor, mučninu i glavobolju”, a upravo su takvi simptomi koji se povezuju s mamurlukom.

Nemačke studije podsećaju da je spomenuto stanje u medicini poznato kao veisalgia i opisuje stanje organizma jutro nakon konzumiranja većih količina alkohola.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments