Претрага
Close this search box.

Medena rebarca sa krompirom i suvim kajsijama prema receptu srpskog šefa: Neodoljivi gurmanski ručak sa kojim nema greške!

Foto: Screenshot Instagram juicymarbles

Zato smo zavirili u kuhinju šefa Veljka M. Mijuškovića, on je podelio za “Blic Ženu” najlepše recepte za savršeni ručak! A jedan od njih je i ovaj za najsavršenija rebarca.

Recept za medena rebarca sa krompirom i suvim kajsijama

Potrebno je:

– marinirana rebra 500 g

– 3 veća crvena krompira

– 2 manje šargarepe

– suva slanina seckana na kockice 30 g

– med 30 g

– suve kajsije 7-8

– so po ukusu

– biber po ukusu

– aleva paprika po ukusu

– čili po ukusu

– suvi biljni začini po ukusu

– svinjska mast za podmazivanje pleha po potrebi

Kako pripremiti:

Pleh dobro podmažite svinjskom mašću. Rebra položite na centralni deo i premažite ih polovinom količine meda.

U zasebnoj šerpici isečen krompir i šargarepu uvaljajte u začine i mast, pa poređajte na pleh oko rebara. Dodajte slaninu. Pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni 45 minuta. Izvadite pleh i skinite alu-foliju.

Premažite meso ostatkom meda. Dodajte suve kajsije. Pecite još 15–20 minuta na istoj temperaturi. Na kraju gotovo meso ukrasite peršunom i seckanom ljutom papričicom.

zena.blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti