Zato smo zavirili u kuhinju šefa Veljka M. Mijuškovića, on je podelio za “Blic Ženu” najlepše recepte za savršeni ručak! A jedan od njih je i ovaj za najsavršenija rebarca.
Recept za medena rebarca sa krompirom i suvim kajsijama
Potrebno je:
– marinirana rebra 500 g
– 3 veća crvena krompira
– 2 manje šargarepe
– suva slanina seckana na kockice 30 g
– med 30 g
– suve kajsije 7-8
– so po ukusu
– biber po ukusu
– aleva paprika po ukusu
– čili po ukusu
– suvi biljni začini po ukusu
– svinjska mast za podmazivanje pleha po potrebi
Kako pripremiti:
Pleh dobro podmažite svinjskom mašću. Rebra položite na centralni deo i premažite ih polovinom količine meda.
U zasebnoj šerpici isečen krompir i šargarepu uvaljajte u začine i mast, pa poređajte na pleh oko rebara. Dodajte slaninu. Pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni 45 minuta. Izvadite pleh i skinite alu-foliju.
Premažite meso ostatkom meda. Dodajte suve kajsije. Pecite još 15–20 minuta na istoj temperaturi. Na kraju gotovo meso ukrasite peršunom i seckanom ljutom papričicom.
zena.blic.rs