Najčešći mitovi o noktima

Foto: Square

Ako imate bele tačkice ili mrlje na noktima, postoji velika šansa da ste prvo posegli za vitaminima. Ali, bele tačkice i mrlje se ne pojavljuju uvek zbog nedostatka vitamina i gvožđa.

Kozmetičarka Sereniti Foks je rekla da su bele mrlje na noktima često posledica povrede ili traume nokta, piše Daily Mail. To je zato što se nokat sastoji od 100 slojeva čvrsto upakovanog tkiva. Ako se vazduh zarobi između slojeva i nokti su na neki način oštećeni, mogu se pojaviti male bele tačke, a ponekad i linije.

Da biste skratili nokte, treba ih turpijati napred-nazad, kao i sa strane na stranu. Međutim, dobro je turpijanje završiti s par poteza samo u jednom smeru.

U prošlosti lakovi su bili rađeni od raznih hemikalija i potencijalno su mogli ljudima da naškode. Ali, napredak u proizvodnji lakova je osigurao da nokti i pod lakovima „dišu“, pa  nije potrebno praviti pauze između menjanja lakova.

UV svetlo uglavnom je nevidljivi oblik svetlosti prisutan u sunčevoj svetlosti, solarijumima i lampama za nokte. Zraci koje emituju lampe se ne smatraju dovoljno jakim da uzrokuju bilo kakvu štetu noktima.

Kod izbora salona u kojem biste radili manikir, ne bi trebalo da bude presudna cena, već higijena, kako ne biste završili s gljivičnom infekcijom. Kod izbora salona bitno je proveriti je li pribor za manikir sterilisan.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti