Foto: Looper

Trenutno najpopularnija serija “Squid game” za manje od nedelju dana produkcija je dobila nekoliko tužbi, ali i Netfliks, prenose svetski mediji.

U prvoj epizodi na vizit karti koja reklamira ovu igru, našao se broj telefona na koji zainteresovani učesnici treba da se jave. Broj je postojeći, a niko iz produkcije to nije proverio, zbog čega korisnik iz Južne Koreje dobija dnevno preko četiri hiljade poziva.

Kako mediji prenose, ljudi su prvo iz radoznalosti okretali ovaj broj, ali dosta njih se javilo i da se prijavi i učestvuje u igri. Zvaničnici sa sajta na kome se serija emituje kažu da će srediti stvari sa oštećenim korisnikom, te da će mu platiti koliko treba da ih ne bi tužio.

Foto: youtube/printscreen

Nakon toga, najavljena je tužba od strane južnokorejskog provajdera SK Broadband, navode da im je ova serija, odnosno Netfliks, preopteretio mrežu, zbog čega im je internet jako loše radio. Ako bi se dokazalo da je Netfliks kriv, južnokorejska provajderska kuća bi mogla da uzme skoro 32 miliona dolara. Ostaje malo nejasno kako je Netfliks kriv zbog svega ovoga, ali SK Broadband će probati da uzme nešto para, pošto znaju da imaju.

Između ostalog, pojedine škole u Velikoj Britaniji su zabrinute jer deca imitiraju scene iz ovog ostvarenja i pritom rizikuju povrede. Pojedine obrazovne ustanove iz ove zemlje tražile su od roditelja da svojim mališanima zabrane gledanje serije. Iako sadrži eksplicitne scene nasilja, granica za gledanje serije je plus 15 godina. Britanske škole u pismu su napisale da će deca koja budu i dalje imitirala scene iz serije biti sankcionisana.

– Roditelji svakog deteta koje oponaša takvo ponašanje biće pozvani u školu i primeniće se sankcije. Budite svesni opasnosti ovog TV programa za vašu decu i primenite pozitivno ponašanje. Pretvaranje da pucate jedni u druge nije prikladno niti prihvatljivo. Molimo vas da nas podržite u zaštiti naše dece – stoji u pismu.

Foto: USA Today

Popularnosti serije govori i to da će prestići, ako već nije, seriju “Bridgerton” , kao najgledaniju tog servisa. Iako druga sezona “Squid game” serije nije još zvanično potvrđena, navodi se da bi to bilo krajem 2022. godine, fanovi je već isčekuju.

nsuzivo.rs/kurir.rs

 

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Neko
12/10/2021 14:52

Kakve ovo ima veze sa Novim Sadom?

Gox
12/10/2021 16:24
Reply to  Neko

Haahahhahaha

Nesto
12/10/2021 17:19

NSUzivo – Najpopularnije Serije Uzivo 😀

456
14/10/2021 21:05

Kakve su ovo gluposti…da li gledanjem engkeskih serija deca postaju pametnija? Ko je gledao neku englesku kriminalističku seriju ili horor, postao je ubica ili se pretvorio u vampira ili vukodlaka? Jesu deca gledala Taboo?! Samo ljubomora na dobro odrađenu koreansku seriju…