Dosad smo čitali bezbroj tekstova o tome koje namirnice utiču na starenje kože, a u nastavku otkrijte kako da podmladite naš najveću organ.

Hrana za mladu i zdravu kožu

Soja

Sveža soja deo je azijske kuhinje več vekovima, a oni spadaju u populaciju koja ima najzdraviju kožu. Soja je bogata nutrijentima koji imaju antioksidantna, antikancerogena i antibakterijska svojstva, te usporava starenje ćelija.

Šargarepa

Zahvaljujući beta- karotenu, koji se u telu pretvara u vitamin A, šargarepa jača imuni sistem, poboljšava vid, reproduktivno zdravlje i komunikaciju ćelija. Uz to, sadrži antioksidante koji se bore sa posledicama starenja na koži.

Kupsnjače

Povrće poput kelja, prokelja, karfiola, kupusa i brokolija prepune su vitamina, minerala i kartoneida koji povoljno deluju na ceo organitam, pa tako i na kožu.

Losos

Pored omega 3 masnih kiselina, loso sadrži i proteine, koji povoljno deluju na organizam. Omega 3 kiseline poboljšavaju vid, utiču na bolju funkciju mozga i usporavaju starenje.

Citrusi

Ovo voće je prepuno vitamina C i antioksidanata koji imaju antiupalna dejstva i usporavaju znakove starenja na i u celom telu.

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments