Foto: The Sun

Johana Agurto, iz Čilea, svom medu je dala naziv po jednom od najvećih holivudskih glumaca, Melu Gibsonu, napravivši igru reči sa njegovim imenom, sve dok je nisu pozvali njegovi advokati.

Svoj proizvod nazvala je ‘Miel Gibson’ (‘miel’ na španskom znači med), a na tegli je fotografija slavnog glumca iz uloge u filmu ‘Hrabro srce’, prenosi BBC.

Gibsonovi advokati su je obavestili o povlačenju proizvoda s tržišta zbog neovlašćene upotrebe imena i lika ovog glumca. U pismu koje su joj uputili zapretili su i da će, ne povuče li odmah svoj proizvod s tržišta biti prisiljeni da problem reše sudskim putem.

Foto: La Tercera

“Ni na koji način ne želimo bilo koga sprečavati u nastojanju da pokrene posao i ostvari prihod od njega, ali treba znati da postoje propisani načini poslovanja, kontakata i odobrenja koja prethodno morate da zadovoljite”, pojasnio je glumčev advokat, kao odgovor na to da je Čileanka sa prodajom meda počela nakon što je ostala bez posla u toku pandemije koronavirusa.

Međutim, Agurto nije spremna da odustane od svog posla i njena kompanija je putem Tvitera pozvala Gibsona da joj dopusti korišćenje slike uz poruku: “Naš med je samo za hrabra srca”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments