Ne treba vam ni mikser LUDILO OD TORTE ZA PET MINUTA Plazma i mak u kombinaciji će OSVOJITI vaše nepce

Foto: Pexels

“Ludilo od torte”, tako opisuju tortu od plazme i maka čiji recept je sve popularniji, a nema potrebe da pričamo o tome koliko je ukusan ovaj desert.

Famozna torta se opisuje i kao najbrža torta na svetu, a može biti i posna ako mleko zamenite vodom, a maslac margarinom. Plazma-mak torta sjajna je ideja kada vam zatreba neki brzinski kolač. Pravi se lako, bez potrebe da isprljate mnogo sudova, pa čak vam ne treba ni mikser.

Idealna je i onda kada nemate vremena za pravljenje komplikovanijih deserata, ili ako jednostavno ne volite komplikovane torte s mnogo kora i kuvanim filom, kaže Biserka Radovanović, vlasnica profila “slatki_biseri” na Instagramu, na kojem i postoji recept za plazma-mak tortu, koja je toliko dobra da je njeni ljubitelji nazivaju ludilom od torte.

Ukoliko i vi želite da isprobate ovu najbržu tortu na svetu koja je oduševila ljubitelje slatkog, sledite recept koji donosimo u nastavku.

Plazma-mak torta – sastojci:

Fil:

– 200 g mlevenog maka

– 150 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 4 kašike griza

– 600 ml mleka

– 150 g maslaca

– 350 g mlevene plazme

Ganaš:

– 150 g mlečne ili bele čokolade

– 70 ml slatke pavlake

*ako se koristi crna čokolada, onda je odnos čokolade i slatke pavlake isti!

Plazma-mak torta – priprema:

Stavite u malu šerpu mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko za izradu fila. Mešajte povremeno i kada se smesa zgusne (nakon 10 minuta), dodajte maslac u vruću smesu i mešajte dok se ne rastopi.

Dodajte zatim u smesu mlevenu plazmu, te je takođe umešajte. Utapkajte dobijenu smesu u kalup prečnika 22 centimetra te odložite u frižider.

Za ganaš u malu šerpu stavite čokoladu i slatku pavlaku, mešajte i držite na vatri dok se ne sjedini. Ovaj korak može se odraditi i u mikrotalasnoj rerni.

Gotov ganaš rasporedite preko torte, ukrasite po želji i ostavite u frižideru da se stegne.

superžena.rs

Tagovi:


0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti