Претрага
Претрага
Close this search box.

Nema roštilja bez dobre marinade! Budite umetnik u začinjavanju mesa

Foto: Stylus

Kombinacije začina su zaista nebrojne, a mi vam donosimo nekoliko varijanti s kojima nećete pogrešiti.

Dok jedni smatraju da je tajna dobrog roštilja u suvom drvetu bukve i vinove loze, drugi u jačini vatre, a treći se kunu samo i isključivo u kvalitet mesa, svi se slažu u jednom – dobre marinade čine meso ukusnijim i neizostavni su deo prvomajskog uranka. Sledi nekoliko naših predloga…

Marinada od limuna i bibera

– kašika rendane kore limuna

– tri kašike soka od limuna

– tri kašike maslinovog ulja

– tri čena belog luka

– kašičica bibera

– pola kašičice soli

PRIPREMA:

Sok i koru limuna pomešati sa izgnječenim čenovima belog luka, dodati ulje, so i biber, pa dobijenom smesom premazati meso i marinirati u frižideru najmanje četiri sata.

Viski marinada

SASTOJCI:

– trećina šolje soja sosa

– trećina šolje viskija

– četvrt šolje meda

– dve kašičice rendanog đumbira

– cimet, muskatni orah

– so, biber

PRIPREMA:

Pomešati viski, soja sos, med, rendani đumbir, malo cimeta, muskatnog oraha, soli i bibera, pa marinirati meso (svinjska ili goveđa rebra) u frižideru najmanje četiri sata.

Informer.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti