Kombinacije začina su zaista nebrojne, a mi vam donosimo nekoliko varijanti s kojima nećete pogrešiti.
Dok jedni smatraju da je tajna dobrog roštilja u suvom drvetu bukve i vinove loze, drugi u jačini vatre, a treći se kunu samo i isključivo u kvalitet mesa, svi se slažu u jednom – dobre marinade čine meso ukusnijim i neizostavni su deo prvomajskog uranka. Sledi nekoliko naših predloga…
Marinada od limuna i bibera
– kašika rendane kore limuna
– tri kašike soka od limuna
– tri kašike maslinovog ulja
– tri čena belog luka
– kašičica bibera
– pola kašičice soli
PRIPREMA:
Sok i koru limuna pomešati sa izgnječenim čenovima belog luka, dodati ulje, so i biber, pa dobijenom smesom premazati meso i marinirati u frižideru najmanje četiri sata.
Viski marinada
SASTOJCI:
– trećina šolje soja sosa
– trećina šolje viskija
– četvrt šolje meda
– dve kašičice rendanog đumbira
– cimet, muskatni orah
– so, biber
PRIPREMA:
Pomešati viski, soja sos, med, rendani đumbir, malo cimeta, muskatnog oraha, soli i bibera, pa marinirati meso (svinjska ili goveđa rebra) u frižideru najmanje četiri sata.
Informer.rs