Претрага
Претрага
Close this search box.

Nemojte ni slučajno staviti WIFI ruter na jedno od OVIH MESTA U KUĆI: Internet će biti jako spor, račun duplo veći

Foto: Pexels

Odabir pravog mesta za postavljanje vašeg WiFi rutera je ključ za dobar kvalitet signala i zadovoljavajuću brzinu pretraživanja kod kuće. Ova oprema zapravo može biti izložena preprekama koje sprečavaju talase da dobro putuju i stignu do svih prostorija u kući.

Otkrivamo 5 mesta u kući gde ne bi trebalo da stavljate ruter.

Neki korisnici instaliraju ruter u udaljenim delovima kuće. Postoji rizik da će signal biti usporen zbog prepreka i materijala svih vrsta. Takođe, snažno se preporučuje da se ruteri ne postavljaju blizu betonskih zidova koji su veoma debeli ili staklenih prepreka kao što su ogledala koja blokiraju signal.

Takođe, mnogi ljudi više vole da sakriju svoj WiFI ruter, često da bi ga držali van domašaja dece ili da bi izbegli kvarenje unutrašnje dekoracije. Bez obzira na razloge, ovaj uređaj ne treba stavljati u metalni ormarić ili komodu. Takav materijal prigušuje širenje talasa i sprečava uređaj da pravilno emituje mrežu.

Dobro je znati da se signali sa rutera često emituju nizvodno. Umesto postavljanja rutera na niski sto ili direktno na pod, bolje je da ga podignete da biste optimizovali pokrivenost mreže. Zatim se može postaviti na policu ili pričvrstiti na visinu zida, idealno u centralnom uglu kuće. Ovo će omogućiti uređaju da pravilno funkcioniše.

Takođe se preporučuje da postavite ruter na mesto dalje od elektronskih uređaja kao što su mikrotalasna pećnica, računar, monitor za bebe ili rerna. One mogu da emituju jak signal uporediv sa onim rutera, što može da izazove smetnje u internet mreži, prenosi Jednaistina.

Voda takođe može ometati prenos signala tako što ga blokira ili raspršuje. Ne postavljajte ruter blizu frižidera, radijatora, akvarijuma ili cevi. Ovo važi i za vodu u posudama sa biljkama koje su sveže zalivene ili čija je zemlja često vlažna.

Foto: Pexels
zena.blic.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nikola
02.03.2024 10:06

Ali iz naslova teksta “RAČUN DUPLO VEĆI” haha

Povezane vesti