Nemojte verovati svemu što mislite

       
Foto: LoveThisPic

Prvi korak prema srećnijem i zdravijem životu je spoznaja da mi nismo ono što mislimo.

U proseku dnevno imamo između 50.000 i 70.000 misli. One se kreću između onih svakodnevnih poput– “Moram da kupim mleko”, preko važnih kao što je– “Volim te”, pa do autodestruktivnih– “Nisam dovoljno dobar”…

“Mislim, dakle postojim”, rekao je Rene Dekart u 17. veku. Ali, savremena nauka i psihologija otkrile su dublju istinu o načinu na koji razmišljamo: “Postojim, dakle mislim”.

Ne poistovećujte se sa svojim umom. Budite posmatrač- Umesto da reagujete na sve što mislite, postanite nepristrasni posmatrač svojih misli. Kada se negativne misli pojave, recite, “Zanimljivo je da to mislim”. Kada se pojave pozitivne misli, recite, “Zanimljivo je da to mislim”. Tako vi zadržavate kontrolu i ne reagujete. Ne poistovećujete se s talasima. Vi ste okean: miran i nepokretan.

Meditirajte- Meditacija nije samo za gurue. Direktori kompanija, preduzetnici i umetnici koriste “svesno nemišljenje” da bi dosegli više nivoe kreativnosti i uspeha. Dvadeset minuta meditacije svaki dan pomaže da se svi aspekti vašeg života slože kako treba. Izlazak iz kuće bez meditacije je poput izlaska iz kuće bez cipela ili mobilnog, samo još gore.

Usredsredite se na priču koju želite da živite- Znali to ili ne, svaka osoba ima važnu misiju koju treba da ispuni u životu. Nered u umu nas ometa. Ono u šta usmeravamo svoju pažnju postaje naša stvarnost, zato je izuzetno važno odlučiti koju svrhu želimo ispuniti i usmeriti pažnju u smeru priče koju želimo da živimo.

Naš um je bašta. Izbacite štetočine iz njega- Misli su virus i mnogi ljudi su bolesni. Važno je zaštititi um od negativnih mišljenja i dezinformacija, posebno u kancelarijama punim stresa i gusto naseljenim gradovima. Vaš um je bašta. Bez čvrste ograde, u njega ulaze životinje i uništavaju useve. Izbegavajte destruktivne uticaje negativnih mišljenja i dezinformacija. Držite životinje podalje od njega.

Razliku između ega i Višeg Ja
Vaš ego je vaša niža, životinjska priroda. Njegova mantra je strah i preživljavanje. Ego govori vrlo glasno i teško ga je ignorisati. Nasuprot tome, vaše Više Ja je vaša mudrost, stvaralaštvo i intuicija. Ono je Kosmička stvaralačka svest kanalizovana kroz vas. Više Ja govori vrlo tiho i teško ga je čuti. Slušajte pažljivo Više Ja (i izbacite ego). To će stvoriti zdraviji, srećniji um. Poenta je: više slušajte, manje reagujte.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments