Претрага
Close this search box.

NEODOLJIVA ČOKO ORANŽ TORTA: Poslastica koja se topi u ustima, probaće je i oni koji ne vole slatko

Foto: Pexels

Savršen spoj čokolade sa pomorandžom raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:

Za kore:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 kašike kakao-praha
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 3 kesice pudinga od čokolade
  • 200 g stonog margarina
  • rendana kora jedne pomorandže
  • 4 kašike šećera
  • 700 ml mleka
  • 150 g crne čokolade

Za preliv:

  • sok dve pomorandže
  • 3 kašike džema od pomorandže

Za čokoladni ganaš:

  • 280 ml slatke pavlake
  • 150 g crne čokolade
Foto: Pexels

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca s prstohvatom soli. Dodajte šećer, uz neprestano mešanje, a onda i žumanca. Umešajte brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo. Sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen biskvit presecite na 2 ili 3 kore. Puding skuvajte prema uputstvu sa kesice, pa dok je još vruć dodajte otopljenu čokoladu. Kad se prohladi dodajte umućen margarin i rendanu pomorandžinu koru. Sok od pomorandže promešajte sa džemom pa razmutite, da dobijete preliv. Polovinu pripremljenog preliva sipajte preko prve kore, pa premažite fil. Preklopite drugom korom, pa sipajte preko nje preliv, namažite preostali fil i tako sve dok ne utrošite sav materijal. Polomljenu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte, pa dekorišite rendanom pomorandžinom korom.

alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti