Претрага
Close this search box.

OVAJ srpski specijalitet je proglašen za NAJBOLJE jelo od mlevenog mesa u Evropi, ali to nije sve! Još dva jela iz Srbije su ušla u TOP 10

Foto: Pexels

Svaki region ove naše lepe Srbije ima neko specifično i prepoznatljivo jelo po kome se diči. Gde god da vas put nanese, nećete ostati gladni, već će sigurno za svakog ponešto da se nađe.

Šta vas asocira na “srpski Mančester” odnosno naš Leskovac? Naravno, kao prva pomisao tu su paprike ajvarke i čuveni roštilj. Taj očaravajući ukus nije poznat samo u granicama naše zemlje, već se za njega pročulo i šire.
Foto: Pexels
Da je osvojio srca konzumenata, govori i najnovija lista najboljih 100 jela od mlevenog mesa u Evropi. Pogodite šta? Leskovački roštilj je zauzeo sam vrh – prvo je mesto sa ocenom od 4,6, prema kulinarskom sajtu “Taste atlas.

Na šestom mestu se nalazi pljeskavica, dok se tek na 86. mestu nalazi futoška sarma. Nedavno je izašla i lista najboljih mesnih proizvoda Evrope, gde su srpski specijaliteti pronašli svoj put.

Foto: Pexels

Ovo je lista najboljih 10:

1. Leskovački roštilj, Srbija

2. Guru kingal, Azerbejdžan

3. Polpete, Italija

4. Ćevapi, Bosna i Hercegovina

5. Sarma

6. Pljeskavica, Srbija

7. Juvarlakija, Grčka

8. Šeftalija, Kipar

9. Sarajevski ćevap, Bosna i Hercegovina

10. Travnički ćevapi, Bosna i Hercegovina

ona.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti