Претрага
Close this search box.

Ovakve cimet-rolnice će vam ulepšati ceo dan

Foto: Pixabay

Sve je učestalija ponuda cimet-rolnica po pekarama i poslastičarnicama u gradu, pa je razumljivo da želite da naučite da ih spremite, po vašoj želji i ukusu. Evo sjajnog i lakog recepta.

Sastojci za cimet-rolnice:

Testo

  • 25 g svežeg kvasca
  • 2.5 dl toplog mleka
  • 75 g putera – omekšalog ili istopljenog
  • 400 brašna (i dodatnih 30-40 g za mešenje i posipanje)
  • 50 g šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • kašičica kardamoma u prahu

Nadev

  • 60 grama istopljenog putera
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 4 kašičice cimeta

Premazivanje

  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice vode
  • šećer u granulama za posipanje
Foto: Pixabay

Priprema cimet-rolnica:

Kvasac rastvorite u malo toplog mleka i dodajte malo šećera, sa vrha kašičice. Poklopite i ostavite na kratko dok ne pripremite ostale sastojke. U 400 g brašna dodajte šećer, so i kardamom i malo izmešajte. Dodajte kvasac, istopljeni puter i preostalo toplo mleko.

Mesite i posipajte brašnom, dok ne dobijete fino testo koje se odvaja od ruku i radne površine, oko 4-5 minuta. Dobićete fino, elastično testo. Prekrijte providnom folijom ili kesom, zatim krpom i ostavite na toplom oko pola sata da nadođe.

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti