Претрага
Претрага
Close this search box.

OVO SE DEŠAVA POSLE GODINU DANA Astro savet za četvrtak, 16. maj: Merkur je u Biku – Ne donosite brze odluke, ne propuštajte poslovne šanse

Foto: elements.envato.com

HITRI, okretni Merkur, planeta najbliža Zemlji, simbol komunikacija i biznisa, 15. maja predveče, posle godinu dana, iz strastvenog, temperamentnog Ovna, prešao je u mirnog, tromog i staloženog Bika, u kome je njegov uticaj oslabljen (jer je u znaku svog egzila, izgona) i preko koga tranzitira do 3. juna.

Zbog toga može da trpi vaš nervni sistem, naročito ako ste Bik, Blizanac, Devica ili Škorpija ili vam je natalni Merkur u tim znacima. Ako ste skloni brzom donošenju odluka, usporite i razmislite još malo, a ukoliko ste od onih koji se premišljaju i odmeravaju svaku situaciju, ubrzajte se malo, da ne propustite neke poslovne šanse.

Na zdravstvenom planu, upozorava da čuvate grlo, može doći do promuklosti i upale glasnih žica.
Merkur pravi neharmoničan aspekt sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji, ali će obrazovati i sjajan trigon sa Mesecom koji kasno uveče ulazi u Devicu. Prvi aspekt donosi mentalnu napetost, ubedljivost i sugesivnost, ali i isključivost i netoleranciju. Ako imate ovaj aspekt u natalnom horoskopu, ne ustručavate se da stvari nazovete pravim imenom, ali isto tako umete da pridobijete druge za svoje ideje. Ovaj aspekt daje vrhunske profesionalce u poslu, ali i plagijatore (u zavisnosti od ostalih aspekata u horoskopu).

Drugi aspekt je odličan za posao, ekonomiju, trgovinu sitnim voćem, uslužne delatnosti, pisanje, jer simboli biznisa i dnevnog prometa, Merkur i Mesec, obrazuju trigon u zemljanim (praktičnim) znacima.
novosti

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Darko
16.05.2024 15:24

Merkur je planeta najbliža Suncu,a ne Zemlji…

Povezane vesti