Претрага
Претрага
Close this search box.

Ovo su NAUČNO DOKAZANO NAJBOLJE GODINE ZA ULAZAK U BRAK jer su šanse za razvod najmanje: “Posle toga, sve je propast”

Foto: Pexels

Ispostavilo se da se nakon napunjene 32. godine izgledi za razvod povećavaju za pet odsto svake godine.

Vaše 20-e su rezervisane za zabavu, putovanja, pravljenje grešaka i izlaženje s ‘pogrešnim ljudima’, zar ne? Pa, izgleda da nisu. Prema psihoterapeutkinji Lori Gotlieb, ovo je najbolji period da se smirite. Lori gostujući u podkastu “The Diary of a CEO” Stivena Barleta, govorila je o najboljim godinama za venčanje ako želite da izbegnete razvod, piše Metro.

Citirajući istraživanje Instituta za porodične studije, Stiven je rekao: ‘Neko ko se venča s 25 godina ima više od 50% manju verovatnoću da će se razvesti nego neko ko se stupi u brak s 20 godina’. Objašnjavajući otkrića, Lori je rekla: ‘Očigledno je kada se venčate premladi, da nemate veštine i niste izgrađeni u sopstvenom životu, nemate nužno zrelost’.

Ali, to je loša vest i za ljude u 30-ima. Ispostavilo se da posle 32. godine izgledi za razvod povećavaju za pet odsto svake godine. ‘Kako stariš, sve si strožili, rigidniji si, imaš drugačija očekivanja, kad si mlađi fleksibilniji si’, rekla je Lori, ‘Kako starimo u vezama, sve smo manje otvoreni. Kako starimo, imamo sve više negativnih iskustava. Odnosi koji nisu uspeli određuju način na koji se ponašamo u drugim odnosima’.

Čini se da studija iz 2015. sugeriše da imamo samo relativno mali “prostor”, od 25. do 32. godine, da pronađemo tu posebnu osobu. Lori je rekla da su srednje i kasne 20-e ‘optimalno vreme’ za pronalaženje partnera jer ‘imate bolji osećaj ko ste, znate više o tome šta želite i možete rasti zajedno kao par’.

‘Imaćete više zajedničkih iskustava i znaćete više jedno o drugom. Vaši roditelji su veroatno još uvek živi s obe strane, možete upoznati braću i sestre, više se integrisati u živote drugih’, zaključuje.

zena.blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti