Foto: Romper

Mandi Silver, psihološkinja sa instituta Child Mind Institute, važno je deci usaditi sliku o bebama i koliko su one osetljive.

GOVORI VAM DA NE ŽELI SESTRU ILI BRATA- Ovo je najočitiji znak da vaše dete nije spremno da postane starija sestra ili brat. “Ključno je da deca shvate da ih slušate i da osećaju da uvažavate njihovo mišljenje”, tvrdi dr Aleks Dimitriu za Romper.

NISU NAVIKLI DA PROVODE VREME BEZ VAS- Roditelji greše pokušavajući decu da naviknu na razdvojenost kada dođe drugo dete. Ako pre porođaja nikada niste proveli noć bez deteta, nemojte čekati taj dan, jer ih stavljate pod stres.

JOŠ UVEK DOJITE- Iako je to sasvim normalno, dojenje dvoje dece može biti stres pogotovo za mamu, ali i za starije dete. Treba pričekati da odviknete dete, pre nego što poželite prinovu. U suprotnom, starije dete će dojenje prisvojiti i postati posesivno.

DETE I DALJE SPAVA SA VAMA- Stručnjaci upozoravaju da ne bi trebalo dopuštati da starija deca i bebe dele krevet zbog bolesti i potencijalnih povreda.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments