Претрага
Close this search box.

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera (V)

Foto: Printscreen/youtube, Jamie Oliver

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera biće hrskav, zlatan i prepun arome.

Sastojci:

  • krompir, količina po želji
  • ulje ili puter za tepsiju
  • malo maslinovog ulja za začinsko bilje
  • 1 grančica ruzmarina, listovi

Pogledajte video kako ga pravi Džejmi Oliver:

Recept za pekarski krompir Džejmija Olivera:

Cele krompire prokuvajte u ključaloj vodi 10 minuta pa ih iscedite. U tepsiju sipajte ulje tako pokrijete površinu, ili po želji stavite puter za malo hrskaviju koricu. Trik je u tome da prokuvani krompir poređate u jednom sloju u tepsiji.

Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, dok ne dobiju zlatkastu boju. Izvadite iz rerne a zatim uzmite rešetkicu za pasiranje krompira i lagano pritiskajte površinu pečenih krompira.

Listove ruzmarina ubacite u činiju i prelijte ih maslinovim uljem i sirćetom, a zatim ubacite par čenova belog luka. Izmešajte pa rasporedite preko krompira u tepsiji. Možete dodati i majčinu dušicu, kao i lorberov list, po želji. Vratite sve u rernu na 25 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najbolji pekarski krompir na puteru.

stvarukusa.mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti