Претрага
Претрага
Close this search box.

Pet čestih grešaka u pripremi bolonjeze sosa koje kvare njegov ukus: Evo kako da ga dovedete do savršenstva

Foto: Tesco Real Food

Kada pripremaju bolonjez sos, neiskusnim domaćicama često promaknu određene greške koje mogu uticati na ukus i teksturu jela. Evo nekoliko saveta kako izbeći te greške i pripremiti savršen sos:

Ne kuvajte sos predugo

Dovoljno je da sos kuvate 5 do 10 minuta na jakoj vatri kako bi se svi ukusi sjedinili.

Pazite da ne zagorite beli luk

Sačekajte da se ulje dobro zagreje pre nego što dodate beli luk. Pržite ga strpljivo dok ne dobije zlatnu boju i dobar prženi ukus.

Pravilno dodajte testeninu

Umesto da sos dodate gotovoj testenini, ubacite skuvanu testeninu u tiganj i kuvajte je nekoliko minuta sa sosom kako bi upila sve ukuse.

Ne zaboravite na maslac

Dodajte malo maslaca na kraju pripreme, nakon što ste lagano propržili crni i beli luk, kako biste postigli bogatiji i kremastiji ukus.

Probajte sos tokom pripreme

Redovno probajte sos dok ga kuvate kako biste prilagodili začine i teksturu prema svom ukusu.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti