Претрага
Претрага
Close this search box.

Pirinač više neće da se lepi za dno šerpe: Prema kuvarici, ključno je dodavanje ovog sastojka da bi zrna bila rastresita

Foto: elements.envato.com

Ako imate problema sa kuvanjem pirinča, isprobajte trik poznate kuvarice sledeći put i rezultat će biti savršen

Da bi pirinač bio savršen, a ne slepljen ili gnjecav, Jelena Kosmanović sa Instagrama “Naš dan svaki dan” deli nekoliko korisnih saveta za uspešnu pripremu ovog jela. Kada je u pitanju kuvanje pirinča, često se dešava da postane lepljiv ili se prekuva, što može uticati na kvalitet i ukus jela. Jelena preporučuje da za savršeno skuvan pirinač koristite odnos tri prema jedan između pirinča i vode, što znači da na jednu šolju pirinča dodate tri šolje vode.

Jelena je takođe podelila jednostavan, ali efikasan trik kako bi pirinač bio rastresit i ne bi se zalepio za dno šerpe. Prema njenom savetu, dodavanje nekoliko kapi limunovog soka tokom kuvanja pirinča sprečava da se zrna slepe, čime se postiže vazdušasta tekstura jela.

Ako ste do sada imali problema sa kuvanjem pirinča, isprobajte Jelenin trik sledeći put i uživajte u savršeno pripremljenom pirinču koji će biti ukusan i rastresit.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti