Plaši vas razgovor za posao? Samo izbegavajte ove rečenice

       
Foto: CV-Library

“Nisam dobar/dobra u ovome, ali…”- Preformulišite rečenicu. Niko ne želi radnika koji nije dobar. Bolje je reći: ‘Nemam mnogo iskustva u ovom području, ali…’. Pričajte o raznim iskustvima koja ste imali, a poslodavcu bi mogla biti korisna.

Sve što je negativno ili nepotrebno u vezi s trenutnom kompanijom u kojoj radite- Govoreći o onome što nedostaje vašoj trenutnoj firmi ili kritikovanje nadređenih, čak i kao način objašnjavanja onoga zbog čega tražite drugi posao je loše.

‘Moja slabost je da sam perfekcionista’- Nemojte govoriti o sebi kao da nemate mana. Novom poslodavcu se nemojte predstavljati kao savršeni zaposleni, jer i on zna da takvih nema. Zbog toga vas neće razmatrati. Dobro je spomenuti neku slabost i reći kako biste je poboljšali.

‘Ne, nemam pitanja’– Treba uvek imati pitanja. Čak i ako niste sigurni da li vam je novi poslodavac već odgovorio na to, svejedno proverite. Postavljajte im pitanja kao što su i oni vama. Time im dajete do znanja da ste neko ko može da obavlja posao.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: