Oko 90% vremena ljudi danas provode unutra, pa je potrebno udisati što kvalitetniji vazduh. U nastavku otkrijte kako da to učinite lako i brzo.

6 prirodnih načina da poboljšate kvalitet vazduha

Kućne biljke

Sama NASA objavila je istraživanje u kojima tvrdi ono što su naše bake i majke pričale godinama- kućne biljke pročiščavaju vazduh i pravi su filter za toksine.

Esencijalna ulja

Pored toga što svako ulje ima neki benefit po zdravlje, kao što je uklanjanje nesanice ili depresije, ova ulja ubijaju bakterije u vazduhu i prečišćavaju ga. Kombinacija je bezbroj, a na vama je koji miris preferirate, bilo da je lavanda, ruzmarin, cimet ili limun, nećete pogrešiti.

Pročitajte i… 8 iznenađujućih koristi esencijalnih ulja

Često provetravanje

Iako je napolju možda temperatura u minusu, to ne znači da ne treba da povremeno otvarate prozor i vrata. Provetravajte svoj dom/kancelariju nekoliko puta u toku dana.

 

Slane lampe

Slani kristali uklanjaju patogene i alergene iz vazduha i neutrališu kiseonik. Uz to, mogu biti i veoma lep dekorativni predmet kuće ili kancelarije.

Aktivni ugalj

Pored toga što je bez mirisa, aktivni ugalj eliminiše toksine iz vazduha i čini kiseonik kvalitetnijim.

Sveće od pčelinjeg voska

U pitanju su prirodni prečišćivači vazduha, koji neutrališu toksine iz kiseonika i omogućavaju kvalitetan vazuduh u prostoriji. Uz to, uklanjaju i neprijatne mirise.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments