Foto: buryakphoto/Shutterstock
Iako je pre svega nekoliko godina bilo nezamislivo da okrenete broj telefona, naručite i dostava vam stigne na kućnu adresu za manje od pola sata, danas je to postala svakodnevica mnogih. Ukoliko vam zafale lekovi, hrana, kozmetika, cigarete, alkohol ili nešto treće, svemogući potrčko će to učiniti umesto vas.

Redakcija NS Uživo kontaktirala je „Padrino” dostavu iz Novog Sada i istražila koliko je popularni „Potrčko” zapravo popularan među našim sugrađanima.

– Mi smo brza gradska dostava a naše kurirske usluge sugrađani koriste u različitim situacijama. Najveći broj dostava se odnosi na narudžbe hrane iz ugostiteljskih objekata. Oko 150 novosadskih ugostitelja koristi naše usluge. Mi smo im partner za dostavu hrane od njihovog lokala do njihovih potrošača. Osim hrane iz restorana, Novosađani nas zovu radi obavljanja manjih nabavki iz prodavnica, dostave lekova, cveća, poklona i iznenađenja. Vikendom uveče najviše se dostavlja piće, brza hrana i cigarete – ističe vlasnik „Padrino” dostave iz Novog Sada.

Iako ste možda pomislili da je dostava bitnija starijim sugrađanima, kako kažu iz „Padrina”, najviše poziva dobijaju od mlađe populacija – od studenata do ljudi u tridesetim i četrdesetim koji su zaposleni i imaju porodice pa im ne ostaje mnogo slobodnog vremena za svakodnevno kuvanje ručka ili obavljanje stvari po gradu.

Na pitanje koja je najčudnija stvar koju su dostavili, kažu da je bilo je svega – od tableta za potenciju, do kornjače i ježa iz pet šopa. Redovno dostavljaju i torte za pseće rođendanske žurke a vozili su i prasiće na ražnju.

Novosadski potrčci dostavu vrše u okviru grada i prigradskih naselja. Mnogi dostavljaju čak i u udaljenija mesta od Novog Sada po istom principu koji vredi i za gradsku dostavu – odmah po pozivu korisnika.

S.Kužet

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan
27/10/2021 23:14

Samo jos da ne lete sa vozilima,bili bi ok