Претрага
Close this search box.

Posni gulaš od šampinjona: Ručak za koji treba malo vremena, a toliko je ukusan da meso nije ni potrebno

Copyright Printscreen/YouTube/Meat Recipes

Kad dođe vreme posta, često smo u dilemi šta da spremimo, a da nije jedno te isto. Tako da je posni gulaš pravi i pun pogodak.

Sastojci

  • 500g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 čen belog luka
  • 1 sveža paprika
  • suvi začin
  • so i biber
  • peršun
  • 1 dl soka od paradajza

Priprema

Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Dinstajte 15 minuta. Za to vreme, u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će za oko 20 minuta biti gotovi. U omekšalu šargarepu, luk i papriku dodajte beli luk. Sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta. Naš predlog je da dodate i pirinač kao prilog.

stilkurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti