Foto: Tanjug/AP
Drugi dan milanske nedelje mode obeležila je revija italijanske luksuzne marke Prada. Njihovu kolekciju za proleće/leto 2023. karakterišu jednostavnost i kontrasti, a “nepotrebne komplikacije” su uklonjene, preneo je Rojters.

Modeli su nosili prozirne majice i suknje, haljine bez rukava napravljene od papirne osnove, košulje sa zašiljenom kragnom, pantalone uskog kroja i kombinezone.

U svojoj najnovijoj kolekciji ženske odeće dizajneri Mijuča Prada i Raf Simons radili su na osnaživanju ideje jednostavnosti.

Foto: Tanjug/AP

“Nema komplikovane strukture niti ičeg nepotrebnog. Hteli smo da uradimo nešto sa najjednostavnijim, najskromnijim materijalom – sa papirom. Onda smo koristili sistem redukcije i jednostavnosti kao sredstvo za stvaranje lepote”, izjavila je Mijuča Prada.

Dizajneri, koji su radili sa filmskim rediteljem Nikolasom Vinding Refnom, držali su se minimalističke palete boja: sive, bele, crne sa detaljima boje limete, narandžaste i crvene koje se povremeno pojavljuju na topovima, torbicama ili cipelama.

Foto: Tanjug/AP

Milanska nedelja mode otvorena je juče i traje do 26. septembra.

Petodnevni kalendar manifestacije vratio se na nivoe pre pandemije kovida 19, sa 68 pista, 104 prezentacije i 30 događaja.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments