Foto: Momsanity

Neka vam ovi praznici budu za pamćenje!

Čitanje priča- Mnogo je zanimljivih dečjih bajki i priča koje su kao stvorene za ove praznične i zimske dane. Odaberite za svaki dan po jednu priču i odvojite vreme kako biste je pročitali svom detetu.

Kićenje jelke i razmena ukrasa- Najposebnije su one jelke koje su okićene ukrasima od kojih svaki ima svoju priču i značenje. Zanimljiva porodična aktivnost koju možete organizovati svake godine s decom i ukućanima je razmena ukrasa- svako neka kupi jednu, originalan lampion ili ukras i zatim ih razmenite. Naravno, svi zajedno njima ukrasite jelku.

Pecite kolačiće- Deca obožavaju da budu uključena u ovakve aktivnosti, pa im dopustite da vam pomažu. Mogu s vama mesiti testo, modlicama praviti oblike ili ukrašavati već pečene keksiće. Nesumnjivo je da će uživati.

Pevanje prazničnih pesmica- Jedna lepa tradicija koju biste mogli organizovati u svojoj porodici je i pevanje božićnih pesmica. Izbor je veliki, a vi odaberite svoje favorite i naučite s decom tekstove. Pevajte, plešite i zabavite se.

Pišite pismo Deda Mrazu-Veruju li vaša deca još uvek u Deda Mraza? Onda im pomozite da mu napišu pismo u kojem će izraziti svoje ovogodišnje želje.

Projekat ‘uradi sam’- Deci je uvek zanimljivo da učestvuju u raznim projektima i pomažu roditeljima, pa im nemojte uskraćivati to zadovoljstvo. Dopustite im da vam pomognu da napravite venčić za vrata i druge prigodne ukrase.

Donirajte– Smisao praznika mnogo je dublji od poklona i fine hrane i važno da vaša deca to znaju. Objasnite im koje su prave vrednosti Božića. Oni su idealno vreme za dobra dela, pa odvedite decu u posetu dečjim domovima, azilima za napuštene životinje i sličnim organizacijama. Donirajte im stvari koje vam nisu potrebne i na taj način pokažite svojim klincima da je važno pomagati onima koji su sami ili nemaju dovoljno sredstava.

Klizanje- Ima li šta lepše od snega, muzike, mnogo ljudi, mirisa slatkiša na sve strane i leda na kom pravite slatke akrobacije? Mnogo dece bi reklo da nema, a mi se moramo složiti sa njima. Naučite svoju decu nečemu novom, pa ako ne znaju da kližu, zabavite se i vi sa njima. Ovo će im zasigurno biti dugovečna uspomena!

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments