Sušene jabuke zdrava su užina i ne samo tokom zime, a možete se igrati s omiljenim začinima, pa na njih posuti cimet ili muškanti oraščić.
Sušen paradajz odličan je dodatak testenini, jelima s krompirom, supama ili salatama. Ukoliko ste na sirovoj ishrani, dehidrator je, nakon blendera i sokovnika, uređaj koji morate imati u svojoj kuhinji.
Temperaturu u dehidratoru možete podesiti po vašoj želji, tako da možete povrće i voće sušiti na temperaturi ispod 46°C, što će sačuvati sve minerale, enzime i vitamine koji se nalaze u njima.
U dehidratoru možete sušiti kore od jabuke, od kojih možete praviti domaći čaj svakog dana, kao i začinsko bilje (poput bosiljka, korijandera, peršunovog ili celerovog lišća), kao i bilje za čaj (sveža nana, majčina dušica, latice divlje ruže…).
Sirova, vegetarijanska ili veganska ishrana može biti skupa, posebno kada je sveže voće i povrće dostupno uglavnom uvezeno iz dalekih zemalja. Novac koji ćete potrošiti na dehidrator vredan je investicije.
Autor: nsuzivo.rs