Претрага
Претрага
Close this search box.

PRESTANITE DA BRIŠETE SUDOVE UBRUSIMA! Kad vidite šta se dešava, neće vam pasti na pamet da ponovite

Foto: YOUTUBE/SMART FOX

Papirni ubrusi su pristupačni, lagani i mekani, pa mogu da imaju mnogo uloga – od brisanja ruku do čišćenja nameštaja, ali često se koriste za brisanje posuđa. Čak i ako imate mašinu za pranje sudova, verovatno ih iskoristite da brzo obrišete tanjir koji vam je potreban. Ipak, loša vest je da ova navika može negativno da utiče na zdravlje.

Sudovi iz kojih jedete i čaše koje koristite, spadaju u stvari koje ne treba da brišete papirnim ubrusima. To je zato što su napravljeni od drvene pulpe, a često su tretirani hemikalijama radi boljeg upijanja. Pored izbeljivača, mogu da sadrže boje i mirise koji mogu da izazovu alergije kod osetljivih ljudi.

Dakle, brisanjem štetne materije mogu da se prenesu na sudove, posebno kada su mokri, a mogu da utiču na zdravlje kada dospeju u hranu ili piće. Drugi nedostaci mogu da budu visoki troškovi, ali i uticaj na životnu sredinu. Ipak, papirni ubrusi imaju super zamene! Kupite set krpa od mikrovlakana za višekratnu upotrebu ili pamučne peškire koji su nežni za posuđe i dobro upijaju.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti