Претрага
Close this search box.

RASHLAĐUJUĆI UŽITAK! Napravite domaći sok od RABARBARE

Rabarbara, Foto: Profimedia

Štapići od rabarbare bogati su mineralima kao što su gvožđe, kalijum i vitamin C, ali sadrže i mnogo voćne kiseline. Ova namirnica se većinom koristi za slatka jela, ali zapravo botanički spada u povrće.

Mi vam donosimo recept za domaću limunadu od rabarbare, u ovom periodu kada joj je i sezona, a to je od aprila do sredine juna:

Sastojci:

  • 500g rabarbare
  • 1 limunov sok
  • 200g šećera
  • 500 ml mineralne vode

Priprema:

Operite rabarbaru, očistite je i isecite na komade. Prepolovite limun i iscedite sok. Prokuvajte šećer sa oko 250 ml vode i pustite da se kuva oko 5 minuta. Dodajte rabarbaru i limunov sok u mešavinu vode i šećera i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim procedite i ponovo prokuvajte napitak. Na kraju rashladite, razblažite sa vodom i uživajte!

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti