Štapići od rabarbare bogati su mineralima kao što su gvožđe, kalijum i vitamin C, ali sadrže i mnogo voćne kiseline. Ova namirnica se većinom koristi za slatka jela, ali zapravo botanički spada u povrće.
Mi vam donosimo recept za domaću limunadu od rabarbare, u ovom periodu kada joj je i sezona, a to je od aprila do sredine juna:
Sastojci:
- 500g rabarbare
- 1 limunov sok
- 200g šećera
- 500 ml mineralne vode
Priprema:
Operite rabarbaru, očistite je i isecite na komade. Prepolovite limun i iscedite sok. Prokuvajte šećer sa oko 250 ml vode i pustite da se kuva oko 5 minuta. Dodajte rabarbaru i limunov sok u mešavinu vode i šećera i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim procedite i ponovo prokuvajte napitak. Na kraju rashladite, razblažite sa vodom i uživajte!
nsuzivo.rs