Sočni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
Za koru:
- 120 g grubo mlevenih oraha
- 50 g mlevenog maka
- 1 kašika kakao praha
- 100 g meda
- 2 kašike kokosovog ulja
- 50 g čokolade za kuvanje
Za fil:
- 200 g indijskih oraha
- 300 g pečene bundeve
- 200 g kokosovog krema
- 100 ml kokosovog ulja
- 100 g meda
- mala kašičica bundevinog ulja
- cimet
- rendana limunova korica
- 1 kesica biljnog želatina
Za preliv:
- malo meda
Priprema:
Indijski orah prethodno veče potopite u vodi, pa ostavite tako preko noći. Bundevu ispecite pa odvojite 300 g. Čokoladu za kuvanje otopite sa kokosovim uljem pa umešajte mak, mlevene orahe, kakao prah i med. U kalup izlijte smesu pa poravnajte. Na laganoj vatri otopite kokosovo ulje i čvrst deo kokosovog krema pa sjedinite indijskim orasima (koje ste prethodno procedili), bundevom, medom, bundevinim uljem, cimetom, rendanom limunovom koricom. Dobro sve izblendajte u blenderu. Posni želatin otopite prema uputstvu sa kesice pa sjedinite sa ostatkom fila. Preko kore u kalupu sipajte fil. Ostavite čizkejk u frižideru preko noći. Na kraju, prelijte sa malo meda. Prijatno!
trpeza.alo.rs