Od barenog pirinča, pa do svežeg povrća, ovo jelo se savršeno uklapa uz svaki prilog
Ima li šta lepše i jednostavnije od grilovane piletine za ručak?
Još kada je meso uvijeno u hrskavu, slanu slaninicu koja čuva sočnost mesa i ruzmarin koje mu daje neodoljivi šmek, pa to je obrok kojem će malo ko odoleti.
Ovaj recept se brzo pravi uz minimalnu pripremu, a fantastično se kombinuje uz grilovano povrće, krompir ili pirinač i svežu salatu.
Sa čime ćete upariti ovaj fenomenalni, jednostavni obrok ostaje na vama, ali jedno je sigurno, uživanje je zagrantovano.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 4 kašičice belog luka u prahu
- 4 pileća filea bez kože i kostiju
- so i biber po ukusu
- 4 grančice svežeg ruzmarina
- 4 debele kriške slanine
Uputstvo:
1. Pospite kašičicu belog luka u prahu na svaki pileći file i začinite solju i biberom.
2.Stavite po jednu grančicu ruzmarina na začinjenu piletinu.
3. Umotajte slaninu oko filea sa ruzmarinom. Učvrstite slaninu čačkalicom ili dodatnom debelom stabljikom ruzmarina.
4. Zagrejte blago pouljeni tiganj na srednjoj temperaturi.
5. Kuvajte pileća prsa dok više ne budu ružičasta u sredini i dok ne iscure bistri sokovi, oko 8 minuta po strani.
6. Ako niste sigurni kada je gotova, iskoristite termometar za meso. Gotovo je kada mu je unutrašnja temperatura najmanje 165 stepeni. Pazite da slanina ne zagori.
7. Uklonite čačkalice pre serviranja.
24sedam.rs