Претрага
Close this search box.

RECEPT DANA: “Oženi me” piletina sa orzom – savršeni spoj ukusa za romantičnu večeru sa voljenom osobom

Copyright Instagram printscreen

Ako tražite brz i ukusan obrok koji će očarati vašu porodicu ili partnera, ne tražite dalje!

Piletina sa orzom, inspirisana je receptom za “Oženi me, piletinu” koja je već neko vreme pravi hit na društvenim mrežama.

Ovaj recept je jednostavan, zahteva samo jedan tiganj, a priprema traje između 20 i 25 minuta.

Savršena je za porodične večere ili romantične obroke, a njeni bogati ukusi zasigurno će vas osvojiti.

Ako ga još niste probali, ovo je vaš znak da to učinite!

Orzo je mali oblik testenine koji podseća na pirinač i često se koristi u mediteranskoj kuhinji.

Zbog svoje teksture i sposobnosti da upija ukuse, orzo je odličan dodatak raznim jelima, a savršeno se kombinuje sa povrćem, mesom i sosevima.

Kada se spoji sa sočnom piletinom, svežim spanaćem i bogatim parmezanom, dobijate obrok koji je ne samo ukusan, već ima sposobnost da učini da partner poželi da vas oženi.

Vreme pripreme:

  • 20-25 minuta

Sastojci:

  • 700 g pilećeg filea isečenog na kockice
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 4-5 čenova belog luka, zgnječenih
  • 100 g sušenog paradajza u ulju
  • 2 kašičice origana
  • 2 kašičice aleve paprike
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice mlevenog crnog bibera
  • 200 g orza
  • 650 ml pileće supe (ili vode)
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 100 g svežeg spanaća
  • 75 g rendanog parmezana

Priprema:

1. U velikom i dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Kada se ulje zagreje, dodajte piletinu. Pržite je 2-3 minuta.

2. U tiganj dodajte sušeni paradajz, zgnječeni beli luk, origano, papriku, so i biber. Pržite još 3-4 minuta, mešajući da se svi sastojci dobro sjedine.

3. U tiganj dodajte orzo i pileću supu. Dobro promešajte i smanjite temperaturu na srednju. Pokrijte tiganj i kuvajte 12 minuta, povremeno sklanjajući poklopac da promešate i osigurate da ništa ne lepi za dno.

4. Kada je orzo skuvan, dodajte neutralnu pavlaku i svež spanać. Mešajte još minut, dok spanać ne uvene. Na kraju, dodajte rendani parmezan i još jednom promešajte.

5. Skinite tiganj sa vatre, prebacite u tanjire i uživajte u ovom ukusnom jelu.

Bon appetit!

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti