Претрага
Close this search box.

RECEPT DANA: Pastirska pita sa mlevenim mesom i pire krompirom

Foto: elements.envato.com

Pastirska pita sa mlevenim mesom i pire krompirom idealna je za ručak, vrlo izdašna i bogata povrćem.

Sastojci:

  • ulje
  • 660 g mlevenog mesa
  • 60 g žutog luka isečenog na kockice
  • 60 g zelene paprike isečene na kockice
  • 60 g crvene paprike isečene na kockice
  • 1 stabljika celera, sitno iseckana
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna, podeljena
  • ¼ kašičice mlevene paprike
  • ¼ kašičice belog luka u prahu
  • ⅛ kašičice tucane paprike
  • so i biber po ukusu
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • 450 g smrznutog mešanog povrća
  • 1 kg pripremljenog pire krompira
  • 230 g rendanog kačkavalja

Recept za zapečeno mleveno meso sa pire krompirom:

Za zapečeno mleveno meso sa pire krompirom zagrejte rernu na 175 stepeni C. Podmažite uljem dno i stranice vatrostalne posude. Zagrejte veliki tiganj na jačoj vatri. Pržite i mešajte mleveno meso dok ne porumeni, 5 do 7 minuta.

Dodajte žuti luk, paprike, celer i pržite dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk, paradajz sos, 1/2 peršuna, papriku, beli luk u prahu, crni luk u prahu, tucanu papriku, so i biber i pržite dok ne zamiriše, oko 1 minut. Skinite sa ringle i stavite na stranu.

stvarukusa.mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti