Претрага
Close this search box.

RECEPT ZA OVAJ KOLAČ DANAS TRAŽE SVE DOMAĆICE U SRBIJI: Ukus CIMET ROLNICA će vas odmah VRATITI U DETINJSTVO

Foto: Printscreen YouTube/Thy Than

Slatkiš koji je obavezan u zimskim danima, nema ko ga ne voli. Sada svaka Srpkinja traži recept. Evo kako se spremaju cimet rolnice.

ZA TESTO

120ml vode

2 kašike šećera

50gr kvasca

450ml toplog mleka

2 jaja

1 kašičica soli

100gr šećera

50gr putera

650-750gr brašna

ZA FIL

nekoliko kašika mleka

žuti šećer

cimet

ZA GLAZURU

150gr prah šećera

vanila,mleko

Dodaj na popis za kupnju

Priprema

1.U toploj vodi sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste.

2.Sa ostalim sastojcima zamesiti testo.Ostaviti da naraste duplo.

3.Testo podeliti na dva dela za dve rolne.

4.Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlekom, posuti žutim šećerom i cimetom.

5.Zaviti u rolnu i iseći na 10 dela.Tako i sa drugim delom testa.

6.Ređati u pleh tako da se jedva dodiruju.Ostaviti ih opet da narastu.Peći na 200C dok ne porumene.

7.Pečene rolne ohladiti 5-10 minuta, pa ih premazati glazurom.

8.Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodati malo mleka da se dobije gusta masa.

Posluživanje

U fil možete dodati i suvo grožđe…

espreso.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti