Slatkiš koji je obavezan u zimskim danima, nema ko ga ne voli. Sada svaka Srpkinja traži recept. Evo kako se spremaju cimet rolnice.
ZA TESTO
120ml vode
2 kašike šećera
50gr kvasca
450ml toplog mleka
2 jaja
1 kašičica soli
100gr šećera
50gr putera
650-750gr brašna
ZA FIL
nekoliko kašika mleka
žuti šećer
cimet
ZA GLAZURU
150gr prah šećera
vanila,mleko
Dodaj na popis za kupnju
Priprema
1.U toploj vodi sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste.
2.Sa ostalim sastojcima zamesiti testo.Ostaviti da naraste duplo.
3.Testo podeliti na dva dela za dve rolne.
4.Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlekom, posuti žutim šećerom i cimetom.
5.Zaviti u rolnu i iseći na 10 dela.Tako i sa drugim delom testa.
6.Ređati u pleh tako da se jedva dodiruju.Ostaviti ih opet da narastu.Peći na 200C dok ne porumene.
7.Pečene rolne ohladiti 5-10 minuta, pa ih premazati glazurom.
8.Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodati malo mleka da se dobije gusta masa.
Posluživanje
U fil možete dodati i suvo grožđe…
espreso.rs