Dani su posta, a domaćice su na slatkim mukama šta to novo da iznesu na svoju trpezu.
Nakon što smo vam predstavili recept za posne čvarke, kao i posnu pljeskavicu, idemo dalje. Na red dolazi i posna slanina.
Trik pomoću kojeg nećete ni osetiti da ne jedete meso leži u tome da pravilno začinite svoja jela, odnosno da im dodate im dimljeni ukus, piše “Lepota i zdravlje”. Upravo tako možete dobiti i vegansku slaninu napravljenu od povrća. Jedan popularna opcija pripreme veganske slanine jeste šargarepa, koja je, iako slatka, odlična zamena za slaninu najpre zbog teksture.
Nakon što iz nje izađe tečnost – dobijete hrskavost baš poput one u slučaju slanine. Ne treba puno predznanja u kuhinji da bi se napravilo ovo jelo. Recept je jednostavan i fleksibilan te se bazira na osnovama.
Priprema:
1. Pomešajte sve sastojke u velikoj činiji. S obzirom na to da je recept dosta fleksibilan, možete slobodno staviti više ili manje nekog začina, u zavisnosti od ukusa.
2. Isecite šargarpu na pola i s unutrašnje strane povlačite poteze gulilicom kako biste dobili tanke ploškice koje izgledaju kao slanina.
3. Marinirajte ploške u sosu koji ste prethodno pripremili 30-ak minuta te ih poslažite na papir za pečenje.
4. Obavezno razmaknite svaki komad šargarepe zato da ne bi postale gnjecave. Stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na oko 10 minuta, izvadite napolje, pričekajte da se stisnu i uživajte u ukusu.
espreso.rs