Dan ljubavi idealna je prilika da voljenu osobu iznenadite na vama svojstven način. Glavni motivi Dana zaljubljenih su srca, a uz malo mašte i kreativnosti hranu možete ukrasiti znakom srca ili je pretvoriti u srce. Evo ideje kako od nekih običnih namirinica možete napraviti hranu koja će sigurno oduševiti partnera ili partnerku. Lako i brzo se pravi, a što je najvažnije, sve je u obliku srca!
Za ovaj “recept” biće vam potrebno:
-slane perece
-mlečna čokolada
-ukrasna srca Dr.Oetker
Postupak je vrlo jednostavan. Na papir za pečenje posložićete perece i središnji deo pereca popuniti otopljenom čokoladom po ukusu mlečnom, crnom ili belom sve je stvar izbora jer efekat je jednak. Mozete je sipati kašikicom ili jednostavno otopljenu čokoladu staviti u kesicu, pažljivo odseći mali ćošak kesice i onda popunjavati kao iz šprica.
Za samo nekoliko trenutaka lako dobijate oblik srca i običnu perecu pretvarate u gest ljubavi a priznaćete uz minimalan trud. Za kraj preostaje samo ukrašavanje. Ostavite ih u frižider da se malo stegne čokolada i vasa slatko/slana srca su spremna za iznenadjenje.
Kombinacija ovih ukusa će vas najverovatnije podsetiti na detinjstvo jer nema osobe koja nije slane štapiće umakala u krem…
Volite se i budite nekome razlog za osmeh!
Autor: Jovana Filipović