Dan ljubavi idealna je prilika da voljenu osobu iznenadite na vama svojstven način. Glavni motivi Dana zaljubljenih su srca, a uz malo mašte i kreativnosti hranu možete ukrasiti znakom srca ili je pretvoriti u srce. Evo ideje kako od nekih običnih namirinica možete napraviti hranu koja će sigurno oduševiti partnera ili partnerku. Lako i brzo se pravi, a što je najvažnije, sve je u obliku srca!

Za ovaj “recept” biće vam potrebno:

-slane perece

-mlečna čokolada

-ukrasna srca Dr.Oetker

Postupak je vrlo jednostavan. Na papir za pečenje posložićete perece i središnji deo pereca popuniti otopljenom čokoladom  po ukusu mlečnom, crnom ili belom sve je stvar izbora jer efekat je jednak. Mozete je sipati kašikicom ili jednostavno otopljenu čokoladu staviti u kesicu, pažljivo odseći mali ćošak  kesice i onda popunjavati kao iz šprica.

Za samo nekoliko trenutaka lako dobijate oblik srca i običnu perecu pretvarate u gest ljubavi a priznaćete uz minimalan trud. Za kraj preostaje samo ukrašavanje. Ostavite ih u frižider da se malo stegne čokolada i vasa slatko/slana srca su  spremna za iznenadjenje.

Kombinacija ovih ukusa će vas najverovatnije podsetiti na detinjstvo jer nema osobe koja nije slane štapiće umakala u krem…

Volite se i budite nekome razlog za osmeh!

Autor: Jovana Filipović

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments