Претрага
Претрага
Close this search box.

SREĆAN VAM SVETSKI DAN SLADOLEDA: Na ovoj adresi se jede najlepša poslastica u Novom Sadu, porodica Haljiti ima najradosniji posao- uveseljavanje dece (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Leto je uveliko počelo, a sa sobom donelo i tropske vrućine. Građani na razne načine pokušavaju da se rashlade. Kada više ništa ne pomaže, prva pomoć za  osveženje jeste dobar sladoled. Danas se u svetu obeležava Dan sladoleda, a NS Uživo je odlučio da vidi i okusi na kojoj adresi se jede najukusniji sladoled u našem gradu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Poslastičarnicu “Delicija” nedavno su otvorili mladi momci zaljubljeni u slatkiše. S razlogom i nosi ovaj naziv, izgleda. Deo je lanca poslastičarnica koje imaju tradiciju dugu skoro pet decenija, poteklu iz “Belila” koja dospela i u jedan od najlepših srpskih filmova “Lajanje na zvezde”, u Sremskim Karlovcima.

Ova porodična tradicija deli ljubav prema sladoledu od malih nogu, s generacije na generaciju, a s vremenom se pretvorila i u pravi porodični biznis, a sa kolena na koleno prenosilo se znanje i iskustvo kako bi se dostigao najkvalitetniji ukus sladoleda.

Tradicija duga skoro pet decenija; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Počeviši od dede, preko oca pa sve do sinova, tradicija je zadržana još od 1970-ih i potpuna mlečna struktura kao i pun ukus sladoleda izmame osmeh svake mušterije koja proba ovaj ledeni specijalitet.

– Baviti se ovim poslom je veoma zanimljivo i radosno. Ja kada vidim kako su ljudi zadovoljni ukusima, pogotovo deca za mene nema veće sreće – rekao je za NS Uživo Siratel Haljiti, poslastičar.

Haljiti ističe da ima najlepši posao na svetu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On dodaje da je specifičnost pravljenja sladoleda upravo u mlečnoj bazi, tačnije u finim kultivisanim ukusima voća i drugih sastojka koji stižu iz Italije. Ono što je specifično za ovaj porodični biznis jeste da se sav sladoled proizvodi na autentičnim italijanskim mašinama koje su pravljene da istaknu pravu strukturu sladoleda.

Kada su u pitanju naši sugrađani, prema rečima ovog iskusnog poslastičara oni najviše vole voćne sladolede i češće ih kupuju nego kremaste.

-Naše mušterije imaju različiti ukus. Najviše vole čokoladne, šumsko voće. Za sada više obožavaju voće, nego druge varijante. Više vole ukuse poput 100 posto maline, jer osvežavaju- otkrio nam je Haljiti.

A koji je vama omiljeni sladoled?; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ognjen Medić

 

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti