Studentkinja, zaposlena, žena, majka

       
Foto: Institute for Women's Policy Research

Vaše kolege, koji još nemaju dece, imaće mnogo više vremena od vas. Zato nemojte nagomilati previše posla za vreme studija, usredsredite se na jedan predmet i učite samo jedan predmet.

Biti majka, partnerka, zaposlena i još studentkinja nije lako. Nemoguće je dati 100% od sebe na svim područjima, svaki dan. Ponekad ćete neki zadatak obaviti lošije kako biste mogli da budete više s porodicom. Dogodiće se da nećete spavati poneku noć kako biste mogle sve da završite.

Svaki predmet zahteva određeno vreme. Jedan manje, drugi više. Tu i tamo ćete možda i na godišnjem odmoru morati da učite. Vreme možete planirati i na dnevnoj bazi, npr. “Jedan dan u nedelji je namenjen samo porodici”.

Morate da znate kad vam je potreban odmor. Odvojite neko vreme samo za sebe.

Razmišljajte pozitivno i budite svesne da možete. Ne sve odjednom, nego polako. Tako je i kod svih ostalih stvari u životu. Samo hrabro napred!

Bez podške porodice, roditelja i prijatelja nećete moći. Potražite ljude koji će vam biti podrška, koji će vas motivisati, a pre svega razumeti. Ponekad će vam biti potrebna pomoć u kućnim poslovima- kuvanju, pospremanju, kupovini i čuvanju dece.

Autor: nsuzivo.rs

Izvor: žena.hr

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments