Stvari koje treba naučiti pre 30. godine

       
Foto: YouWorkForThem

Do 30. godine treba pronaći pravi posao za vas, koji vam donosi zadovoljstvo i zaradu.

Jako je važno shvatiti ko su vam prijatelji. Kada smo mlađi, okruženi smo sa mnogo ljudi, ali do 30. godine treba naraviti pravi, pouzdani krug prijatelja. Poštujte ljude koji su izdrćali test vremena.

Detalje iz života nemojte govoriti svima. Vaš privatni život je vaša stvar. O svojim problemima pričajte isključivo sa osobom od poverenja ili stručnjakom.

Odredite svoje prioritete. Nemojte zanemarivati važne stvari, fokusirajte se na njih. Ne jurite kroz život.

Novac potrošite na putovanje i odmor- jer nedostatak odmora dovodi do psihičke i fizičke iscrpljenosti, a samim tim, do razdražljivosti.

Pored redovnog posla, nađite sebi dodatni priliv novca. Neki honorarni posao ili započnite lični biznis od svog hobija.

Pre 30. godine probajte da ne živite više sa svojim roditeljima. To će vas naučiti većoj odgovornosti i bolje ćete znati da baratate svojim novcem.

Pronađite svoj stil oblačenja. Svi smo mi estete, a to znači da svi prvo primetimo fizički izgled osobe, a odeća otkriva mnogo o nama i njom kod ljudi stvaramo prvi utisak. Za žene do 30. godine važi i staro pravilo da bi trebalo da nađu svoje mirisne note parfema.

Ponovo pročitajte klasike književnosti. Svi smo ih čitati u školi, a nismo baš razumeli njihovo značenje, zato opet uzmite i otkrićete savete i pojedinosti koje tada niste ni primećivali.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

Komentari: