Претрага
Претрага
Close this search box.

SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike

Foto: elements.envato.com

Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.

Potrebno je

  • 450 ml mleka
  • 150 g pirinča
  • 300 g jagoda
  • pola limuna
  • 150 g jogurta sa vanilom
  • 2 kašike šećera so
  • nekoliko listića nane
Foto: Pexels

Priprema:

Mleko stavite da provri pa dodajte pirinač i so. Kuvajte na tihoj vatri 25 minuta, uz povremeno mešanje. Jagode operite i ostavite da se ocede. Dodajte vanilin šećer pa ostavite 20 minuta da odstoje. Operite i osušite limun. Oljuštite koru pa ocedite sok. Izmešajte sa jogurtom i šećerom. Dodajte sve u ohlađeni sutlijaš. Stavite jagode u čašu pa dodajte sutlijaš. Dekorišite jagodama i listićima nane. Bon appetit!

trpeza.alo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti