Претрага
Close this search box.

TART sa jabukama i orasima: Savršena kombinacija ukusa koja budi sva čula

Foto: oetker.rs

Tart sa jabukama je jednostavna poslastica koja mami ukusom. A još slađa je kombinacija sa orasima. Zato morate isprobati ovaj recept jer je čisto savršenstvo.

Tart sa jabukama i orasima je kombinacija predivne arome i to u prhkom testu. Ovaj desert se lako priprema, a sigurni smo da će cela porodica uživati u neverovatnom ukusu.

Sastojci:

Za testo:

300 g brašna (2 šolje od 200 ml + 3 pune kašike)

5 g praška za pecivo (1 puna kašičica)

5 g vanilin šećera (1 kesica)

50 ml ulja (5 kašika)

40 g šećera u prahu (2 kašike)

50 g gustog jogurta (1 puna kašika, ne sme biti tečan!)

1 jaje

100 g putera (na sobnoj temperaturi)

Za fil od jabuka:

Čaša za merenje: 100 ml

3 velike jabuke

1/2 čaše vode

1 čaša belog šećera

1 čaša mlevenih oraha

1/2 kašičice cimeta u prahu

Priprema:

Za testo pomešajte sve sastojke osim brašna. Postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo (dodajte pažljivo jer svako brašno različito “upija”, a testo treba da ostane meko).

Pokrijte testo i ostavite ga u frižideru da odmori oko 15 minuta.

Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice. Stavite ih u tiganj, dodajte šećer i vodu. Kuvajte dok ne ispari voda, zatim dodajte cimet i orahe. Ostavite da se ohladi.

Izvadite testo iz frižidera i razvaljajte ga između dva parčeta papira za pečenje dok ne dobijete krug. Tiganjem prečnika 27 cm izrežite lep krug. Preostali deo testa umotajte u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač.

Na ivicama testa napravite male zaseke. Na testo stavite fil od jabuka i oblikujte ivice po želji, možete ih uvrnuti ka gore i staviti polovinu jezgra oraha.

Testo iz zamrzivača narendajte preko fila.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C sa ventilatorom, dok ivice ne postanu blago zlatne (tačno vreme pečenja zavisi od jačine rerne).

Kad se tart potpuno ohladi, pospite ga šećerom u prahu.

ženablic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti