Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Potrebno je:
- 450 g pirea od bundeve
- pola šolje svetlo smeđeg šećera
- 3/4 kašičice mlevenog đumbira
- 3/4 kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića
- 1 1/2 šolje maskarpone sira
- 4 kašike šećera u granulama
- 2 1/2 šolje slatke pavlake
- 2 šoljice kuvane kafe
- 200 g piškota
- rendana crna čokolada
Priprema:
U jednoj činiji umutite smeđi šećer, đumbir, cimet, so, muskantni oraščić i pire od bundeve. Umešajte maskarpone i jednu i po šolju pavlake. Dobro umutite mikserom sve dok smesa ne postane glatka. U drugoj činiji umutite kuvanu kafu sa 2 kašike šećera, pa u tu smesu umačite piškote. U kalup ređajte piškote pa premažite filom od bundeve, i tako 5 puta. Pokrijte i ostavite u frižideru preko noći. U trećoj posudi umutite pavlaku sa šećerom. Nanesite preko tiramisua pa dekorišite rendanom čokoladom. Bon appetit!
alo.rs