Foto: HelloGigles

Holivudska glumica sa naslovne slike, Dženifer Garner samoprozvana je “chicken lady”, a na društvenim mrežama deli fotografije svojih ljubimaca. Na Instagramu je podelila fotografiju kako kokošku šeta na povocu ulicom.

Nekada su bile popularne patuljaste vijetnamske svinje kao ljubimci, a imali su ih Džordž Kluni i glumica Tori Speling.

Sada su poznate ličnosti prešle na uzgoj kokošaka- neke kao izvor hrane za koju žele da znaju odakle dolazi, kao na primer glumica Džulija Roberts, a neke kao ljubimce, poput Dženifer Garner, koja ima ljubimice- Reginu i Henifer.

Riz Viterspun; foto: Yahoo

I Riz Viterspun, u bašti svog doma, je oformila malu farmu u kojoj se našlo i 20 koka. S godinama je za glumicu to postao koristan hobi u kojem je tražila beg od stresnog života. A kako je njena farma sve više i više rasla odučila se za kupovinu nove nekretnine u Malibuu koja je u potpunosti prenamenjena u urbanu farmu.

Britanska glumica Elizabet Harli neretko se nalazi na listama najatraktivnijih žena sveta, a to joj ne smeta da zasuče rukave i da se bavi uzgojem kokošaka. Veoma je ponosna na svoju farmu i neretko ističe važnost organskog uzgoja.

Elizabet Harli na svojoj farmi; foto: The Times

Jedna od najuticajnijih žena na svetu, voditeljka Opra Vinfri, na Havajima uzgaja voće i povrće, ali i koke nosilje.

“Moj muž je orijentisan prema zdravom životu i ekološkom uzgoju, pa tako deo hrane nastojimo da uzgojimo kod kuće. Tako piliće uzgajamo zbog jaja. Živimo u svetu u kojem su zaista sveži proizvodi i organska hrana finansijski luksuz, pa ako imamo priliku da iskoristimo taj luksuz, to ću učiniti za svoju porodicu”, otkrila je Džulija Roberts u razgovoru za InStyle.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments