Tijana Daić je dizajnerka novosadskog modnog Brenda “Wild design” koji je prepoznatljiv svuda u svetu, toliko da je i žene i muškarci sa oduševljenjem zaustavljaju na ulici da pohvale njene modele.

Tijana Daić. dizajnerka brenda “Wild design”

Upoznajem Tijanu tako što mi odmah pokazuje ono najbolje od sebe- pristupačnost. Naime, dizajnerka “Wild designa” ulazi u kafe, ali približavajući se našem stolu, prepoznaje devojke koje su odnedavno vlasnice njenih čizama i ljubazno im se javlja sa širokim osmehom.

U toj divnoj atmosferi ulazimo u razgovor o priči koja traje već tri i po godine.

Porodični talenat je preduslov za uspeh

Kako je započela priča “Wild design-a”?

Tijana: Ja sam završila ekonomiju, ali ekonomija i preduzetništvo se nekako prepliću. Ovo je nasleđeni talenat, porodično smo talentovani. Moja sestra je slikarka, mama slika, i pokojni otac je lepo slikao. Uvek me je to ispunjavalo. Obe bake su šile, pa sam ja drugaricama i sebi radila haljine. Želela sam da uvek napravim nešto svoje, kreativno, što se razlikuje od prezasićenosti istim modelima. Kada sam napravila svoj prvi par čizama svi su bili oduševljeni i samo sam nailazila na reči hvale. Tako nešto se od mene i očekivalo i tako je sve počelo.

Pored čizama, u tvojoj kolekciji možemo videti i torbe.

Tijana: Kako sam krenula da radim čizme, tako sam dobijala sve više pitanja kada ću početi da pravim torbice, jer svi vole da ih uklope uz obuću. Ja se veoma dugo družim sa glumicom Bojanom Ordinačev. Njena porodica ima dugu tradiciju pravljenja torbi, tako da sam ja odmah znala kod koga ću izrađivati modele. Nas dve imamo saradnju u izrađivanju torbica.

Glumica Bojana Ordinačev i Tijana Daić

Rese su prepoznatljiv znak “Wild design-a”. Zašto si se odlučila baš za njih?

Tijana: Od detinjstva sam u konjičkom sportu. Imali smo konje na očevom salašu, pa otuda i ljubav prema konjima. Resice i taj neki stil stil koji se vidi na mojim modelima vezujem za to najviše.

Wild design čizme i torbica

Na mojoj obući se jedino može videti vez motiva sa pirotskog ćilima

Koje materijale koristiš u izradi svojih kolekcija?

Tijana: Isključivo sam do sada radila sa prirodnim materijalima- različite vrste prirodne kože i prirodno krzno. Koža koju uglavnom koristim je italijanska. Ali, u planu je da počnem da radim i sa drugim materijalima, jer sam imala mnogo upita od osoba koje preferiraju vege, kojima se dopadaju moji modeli, samo da nisu životinjskog porekla. I u tome bih volela da se oprobam i izađem svima u susret. Bila sm u Milanu, na sajmu koji je isključivo za torbe i obuću, i dosta brendova izbacuje vege program. Mnogo se u svetu radi na tome. Još nešto što bih želela da najavim su čizme na štiklu. Osluškivala sam želje svojih kupaca, tako da ću uskoro obradovati sve i sa elegantnijim modelima.

Po čemu su tvoji modeli jedinstveni?

Tijana: Sve je ručni rad. Jedinstvene su jer možete učestvovati u procesu stvaranja svog “Wild design” para obuće- od biranja boje, materijala, detalja. Svi učestvujemo u tome. Postoje modeli koji se mogu nositi na dva načina- sa resama i bez njih. Ako idete na poslovni sastanak, a smatrate da rese nisu prikladne, možete ih skinuti. Takođe, ono na šta veoma ponosna, i što je jedan od mojih omiljenih modela, su čizmice sa printom vuka, kao i čizmice sa vezom na kojima je etno motiv sa pirotskog ćilima. Bila sam oduševljena njihovom simbolikom, a posebno što je vezano za Srbiju.

Model čizama sa vezom etno motiva sa pirotskog ćilima

Radnja “Wild design” se nalazi na Spensu, a sve modele torbi i obuće možete pogledati i poručiti preko društvenih mreža, Instagrama i Fejsbuka, a vaša obuća za specijalne osobe može otputovati i širom sveta.

Autor: Ivona Karan

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vesna
23/07/2021 16:57

Nisam mogla da vas nadjem na spensu,gee ste tacno?