Претрага
Претрага
Close this search box.

ZAGREJTE SE U HLADNIM DANIMA Pored kuvanog vina u tome vam može pomoći i KUVANI DŽIN, a ovo je recept

Foto: Freepik

Zimske noći i šetnje gradskim trgom podsećaju na miris kuvanog vina i medenjaka sa cimetom, kao i popularnog “kurtoš” kolača. Međutim, na novosadskom “Zimzelendu” sada imate mogućnost da probate i nekoliko novina kao što su kuvana rakija i kuvani džin, za sve koji žele da se dodatno zagreju u hladnim danima.

U nastavku vam donosimo recepte za ove napitke:

Za kuvani džin će vam biti potrebno:

  • 1 litar vode
  • 1 litar soka od kvalitetne jabuke
  • džin 0.7l boca
  • 3 štapića cimeta
  • 15 karanfilića
  • 1 pomorandža
  • 1 kašika meda

Način pripreme:

Očistite pomorandžu od kore i uscedite sok iz nje. Pomešajte sok od pomorandže sa sokom od jabuke, vodom, medom i začinima. Zagrejte sve sastojke oko 20 minuta bez ključanja. Zatim, polako dodajte džin u malim količinama. Sve to kuvajte 10 minuta.

Za kuvanu rakiju će vam trebati sledeći sastojci:

  • 1 kašika šećera
  • 200ml rakije
  • 100ml vode

Način pripreme:

U džezvu staviti šećer da se istopi, pomešati. Zaliti rakijom, razblažiti vodom. Ostaviti da uzvri i sipati u čaše.

Za kuvano vino nabavite:

  • 1 litar crnog vina
  • 1 paketić kore cimeta ili kesica mlevenog
  • nekoliko karanfilića
  • 150-200 ml vode
  • 5-7 kašičica šećera
  • kora pomorandže

Način pripreme:

U vodu rastopiti šećer, dodati cimet, karanfiliće, krišku pomorandže i kuvati dok pola vode ne ispari. Uliti vino i zagrejati do ključanja. Poslužiti i uživati.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti