Foto: Una Malbašić

Četiri snažne žene iz Novog Sada čine Loli tim, koji dizajnira i pravi ručno rađene nehodajuće cipelice za bebe. Lokalni brend Loli usrećuje mame i bebe, a svaku emociju koju su utkale u svoj proizvod im se vratila. Cipele proizašle iz njihove radionice nazivaju umetnošću.

Loli cipelice; foto: Una Malbašić

“Cela priča je nastala iz jednog poklona za malu bebu. Sve mi je bilo već viđeno, a meni je stalo da to bude nešto lepo i neobično. Slučajno mi je pod ruku došlo parče kože, a imala sam svoj dizajn koji sam radila za drugi projekat i spojila sam ta dva”, započinje Tanja iz Loli tima.

Pokušaj da sama napravi cipelice nije uspeo, ali našla je spretne i precizne ruke koje su od svega toga napravile magiju koja je oduševila sve. Prve cipelice su imale print jedne Tanjine slike i tada je odlučila da, iz želje da se pokloni nešto originalno, to postane deo njenog posla.

“Lepo je kada imate cipelice koje ste sačuvali. Ja sam to uradila sa cipelicama svoje dece“, govori kroz setni osmeh.

Loli cipelice; foto: Una Malbašić

Kreativni proces rade svi zajedno u timu, ali svako ima svoj deo posla u kojem se najbolje snalazi. Ističu da je ovo porodični biznis u kojem učestvuju majka i kćerka i dve sestre- različite porodice sklopljene u jednu.

Loli cipelice krase autentični moderni printovi, po kojima ih ljudi prepoznaju i prave se isključivo od kože koja dolazi iz Italije.

“Ono što nam je važno je kvalitet. Da kada znate da poklanjate cipelicu znate da dajete nešto vredno. Kada dobijemo reakciju deteta na njih, bez ikakvog filtera, mi nemamo problem. Znamo da smo napravile pravu stvar”, govori za naš portal Brankica iz Loli tima.

Loli cipelice; foto: Una Malbašić

Ime za brend im je došlo samo i asocira ih na nežnost i decu, a uz njega prirodno dolazi i “Loli vas voli”.

“Iz tog Loli može da izađe svašta- Lola kao bećar, Lola kao odrasla žena, Lolica kao nešto malo. To je igra reči od koje svašta može da se napravi, one će vas podsećati na najlepši period života”, objašnjava Tanja.

Za izradu cipelica potrebno je sedam dana, zbog složenosti procesa, jer se sve ručno radi.

“Mi smo se odlučile da naš brend, za sada, ima 12 modela cipelica pod nazivom For you baby. Tri su nam još u planu i u narednom periodu ćemo izbaciti tu limitiranu kolekciju za svečane prilike, koja će nositi ime Angel glitter”, istakla je Biljana iz Loli tima.

Ono što izdvaja Loli cipelice je i to što na poklon dobijete još jedan par kožnih pertli, a kako kažu iz tima cipelice se odmah “transformišu”.

Loli cipelice; foto: Una Malbašić

U Loli kolekciji možete naći cipelice koje se izrađuju u četiri veličine- od nula do tri meseca, od tri do šest meseci, od šest do devet i od devet meseci do velike prve godine.

“Budućnost kreće sa nama- to nam je slogan. I stvarno jeste tako, jer smo mi nečije prve cipelice. Sve odatle kreće- sa prvim koracima i širenjem ljubavi. Loli je vesela, romantična i kada je vidite može vam samo izazvati osmeh”, završava razgovor Brankica.

Pisac Ralf Emerson je jednom davno rekao: “Uživanje u gledanju dečije lepote i sreće, čini da moje srce bude preveliko za telo”. Tako se osećaju svi koji gledaju odrastanje svog deteta u Loli cipelicama.

Autor: Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments